Dorp Ripabottoni

Ripabottoni is een klein, rustig dorpje met 450 inwoners, vooral ouderen. Je waant je 50 jaar terug in de beschaving, met name de positieve waarden en normen van “toen”, het ontspannen zijn, de rust, de warme aandacht voor elkaar en het eten dat komt uit de eigen tuintjes. In de oude films van Don Camillo (Fernandel) en Peppone (1953 e.v.) herken ik la bella vita van Ripa?

De mensen in Ripa zijn zeer vriendelijk: ze zullen je allemaal groeten bijvoorbeeld.  Ze vinden het heerlijk om met nieuwe mensen in contact te komen. Het dorpje is een paradijsje in deze turbulente wereld.

In augustus komen veel Italianen terug naar hun geboortegrond (Ripa), zelfs uit Canada en Duitsland. Dan zijn er een week lang feesten rondom de patroonheilige van Ripa en de Madonna.

In Ripa vind je alles wat je nodig hebt voor dagelijks gebruik: slager, groenteman apotheek, supermarkt, tabacco, op donderdag de visboer met verse vis, huishoudelijke winkel, B&B, restaurant en natuurlijk de twee bars, dé ontmoetingsplek zijn voor de Italianen en de bezoekers van Ripa.

De auto kun je vlakbij het huis parkeren. Via trappen bereik je het huis, zoals dit voor de meeste huizen in Ripa geldt.